0700 144 66 kari@apexservice.net

МОЩНОСТ

ПРОДУКТИВНОСТ

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Мотокари

Мотокарите са четири или три опорни – в зависимост от броя гуми, със седнал оператор, мост двигателен и  управляем, кормило и повдигателна уредба. Могат да са с ДВГ или електрически задвижвани. Товароподемност от 1т до 25 и повече тона; най-широко приложими – и във външни, и вътрешни условия; предлагат височини до 7 метрамотокар

Задвижване

 • Електрокари – задвижвани чрез оловно-кисела батерия (в бъдеще и литиево-йонна) и асинхронни двигатели. Най-популярни са с малка товароподемност, до 2.5т. Подходящи за работа на шлайфан бетон, в складове, поради 0% вредни емисии. Често са с висока повдигателна уредба, тъй като стелажите са високи с цел оптимизиране на пространството.
  Един електрокар със стандартна батерия издържа смяна до 6 часа, което ги прави неподходящи за много натоварен режим. Предлагат се батерии за много сменен режим, но са и със съответната цена.
  Електрокарите са с по-висока цена на придобиване в сравнение с машините с вътрешно горене и са по-деликатни за поддръжка (батериите трябва да се зареждат,  разреждат и доливат правилно, в противен случай експлоатационният им живот се скъсява). При правилна поддръжка електрическата машина е много по-изгодна в дългосрочен план, а и екологична. Дизайнът и управлението им са по-съвременни, ергономични и удобни. Световната тенденция е към електрифициране на всички кари.

електрокар Осака

 • Газокари или дизелови мотокари – най-продаваните от нашето портфолио, подходящи за работа във външни условия със спорадично влизане в склад. Товароподемности – от 1т до 25т и повече. Най-продавани и популярни сред нашите клиенти са от 1.5т до 3.5т.
  Лесни са за обслужване и управление, издръжливи при тежки условия и многосменен режим.

мотокар Осака

Повдигателна уредба

Тя движи вилиците на електрокари, дизелови, газови мотокари, рийчтраци, стакери във вертикално положение – нагоре-надолу. Мачтите са три вида – дуплекс, дуплекс със свободен ход. Дуплекс и триплекс мачтите се разгъват съответно два или три пъти, докато се достигне максималната височина на повдигане.

 1. Дуплекс (двумачтова) – височина до 4 м. (h=3300мм или 3500мм е най-често продаваната, затова я наричаме стандартна).
  Тя има работен(минимален) свободен ход – т.е може да повдигне товар на 150мм без да се разгъне, за да вдигне и позиционира палет над земята. Подходяща за всички машини и за тежките машини с ДВГ, тъй като най-често работят навън, за неголеми височини и с тежки товари.
 2. Триплекс (тримачтова) – обикновено се избира, когато се търси височина на повдигане от 4000мм до 5500мм, но с ниска строителна височина – под 2400мм в сгънато положение (например да може да работи в контейнер или да преминава през ниска врата. По-често се избира за електрокари и машини с ДВГ до 3т, които ще работят на високи нива
 • Свободен ход – означава височината в мм, до която се повдигат товарите без да се разгъва мачтата.
 • Височина на повдигане – максималната височина в мм на повдигане на товарите
 • Строителна височина – височината в мм на мачата в сгънато състояние.

Конструкцията на товароподемната техника е такава, че при повдигане на товар на височина на 3000мм и последващото изместване на центъра на тежест и промяна на стабилитета, започва да се наблюдава редукция в товароносимостта във височина– т.е един мотокар с Q=3000kg, на височина 4000мм, ще вдига например 2500кг, а не максималния си капацитет.

Прикачни устройства

Всеки мотокар или електрокар има повдигателна уредба. На нея и нейната количка, са прикачени вилиците, но могат да се добавят и различни други прикачни устройства, задвижвани посредством хидравликата на машината

мотокари прикачни устройства

 • Виличният изравнител – най-стандартното устройство, на почти всяка една машина. Той позволява успоредно преместване на вилиците с товара встрани, без да се мести машината и премахва трудностите при позиционирането на товара. Спестява време за обработване, гориво и износване на гумите на машината.
 • Виличният позиционер – мести вилиците и поединично, и успоредно, приспособявайки ги за различни по размер товари
 • Щипка (кламер) за бали, хартиени рола – позволяват вдигане и преместване на товари от различни материали (хартия, памук и др.) без палети, което спестява време и средства и спомага за лесното им обработване в тесни пространства. Кламерите служат за обработване на не палетизирани товари като бяла техника, картонени кашони и други подобни, и осигуряват по-ефикасно използване на складовото пространство и камионите.
 • Ротатори – хидравлични приспособления, които позволяват ротиращо движение на вилиците на мотокара на 180 или 3600 и в двете посоки. Използват се за опразване на контейнери, кошове, бокс палета и др.

Гуми

 • Пневматични (надувни) – подходящи за машини, които се използват във външни условия и на неравен терен, чакъл, прагове или други препятствия.
 • Супереластични (плътни, бандажни) – подходящи за вътрешни условия с равна настилка, при електрокари или при високи триплексови мачти – с цел подсигуряване на товара, избягване на пукане на гума и последващ инцидент при големи височини. На повечето си машини клиентите искат, или ние предлагаме такива, въпреки че са по-скъпи от пневматичните.

Кабини

 1. Метална кабина – остъклена
 2. Мека PVC кабина – икономично и ефективно решение за защита на оператора от външните условия.
 3. Отоплител

Онлайн запитване

6 + 3 =